Toplotne črpalke so nedvomno najbolj energetsko učinkovit način ogrevanja, saj črpajo energijo iz obnovljivih virov kot so zrak, voda, sonce in zemlja. Z nakupom in vgradnjo toplotne črpalke ste lahko mirni vsaj za naslednjih 20 – 25 let, saj je to njihova povprečna življenjska doba.

Izbira prave kombinacije toplotne črpalke je pomembna.

Da pa se bo toplotna črpalka izkazala za uspešen podvig in jo boste lahko maksimalno izkoristili, si dovolite svetovati, kateri obnovljivi viri so najbolj primerni za ogrevanje vaše hiše (kombinacija zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda), poleg tega pa je izrednega pomena tudi sama moč toplotne črpalke.

Toplotna črpalka je sodobna klimatska naprava, a z veliko daljšo življenjsko dobo

Toplotne črpalke lahko koristite tako za ogrevanje vaše hiše kot tudi za hlajenje. So neke vrste sodobne klimatske naprave, ki pa lahko poleg stanovanjskega objekta ogrevajo tudi vodo, s čimer lahko v vaši hiši rešite več problemov hkrati.

Verjetno je zaman poudarjati ekološki pomen in vpliv, ki ga imajo toplotne črpalke na okolje, saj pri svojem delovanju v ozračje spuščajo izredno majhne CO2 emisije, ki so sicer problematične pri ostalih načinih ogrevanja.